0 Vergelijken

Eerste homeopathische middelen officieel geregistreerd

Eerste homeopathische middelen officieel geregistreerd

Bericht in Vedias beroepsInfo 1-2021

Vanaf oktober 2020 hebben de EUROstyle diergeneesmiddelen Pyrogenium Compositum, Immulon en Coffea Praeparata de Nederlandse diergeneesmiddelenregistratie met indicatie en officiële UDA-registratie. Het is uniek dat homeopathische diergeneesmiddelen deze wettelijke erkenning krijgen.

Registratie

Sinds 1 januari 2014 is een zogenaamde REG NL H.-registratie voor homeopathische diergeneesmiddelen door de Nederlandse overheid verplicht. Volgens de Europese diergeneesmiddelenverordening worden aan deze groep diergeneesmiddelen specifieke eisen gesteld voor wat betreft kwaliteit en veiligheid. Na de beoordeling van het registratiedossier door het CBG (Bureau Diergeneesmiddelen) hebben de diergeneesmiddelen Pyrogenium Compositum, Immulon Injectie, Immulon Oraal en Coffea Praeparata van EUROstyle (voorheen ECOstyle) de status REG NL H. gekregen. Deze middelen worden veel gebruikt door veehouders en paardeneigenaren. In totaal werden er 40 dossiers bij het CBG ingediend. Daarvan hebben er uiteindelijk tien een indicatie en een officiële UDA-registratie gekregen, waaronder dus deze vier producten van EUROstyle. Dit is een unieke gebeurtenis voor de homeopathische diergeneesmiddelenmarkt, omdat dit nog nooit eerder is voorgekomen.

Nieuw merk: VETstyle


EUROstyle BV gaat onder het merk VETstyle als eerste homeopathische diergeneesmiddelen die officieel geregistreerd zijn vermarkten. De naam verandert, maar de producten natuurlijk niet: deze blijven van gelijke samenstelling en hoogwaardige kwaliteit.

Al meer dan 50 jaar ontwikkelt EUROstyle ecologisch verantwoorde producten met een minimum impact op het milieu en de gezondheid. De natuurlijke kringloop vormt hierbij een uitgangspunt. De producten ondersteunen daarnaast allemaal de natuurlijke processen en leveren een duurzame bijdrage aan de balans van dieren. Door de jarenlange ervaring heeft VETstyle een brede onderbouwing aan wetenschappelijk onderzoek onder de homeopathische diergeneesmiddelen.

Regulier en homeopathisch: complementair

VETstyle wil benadrukken dat homeopathische en reguliere diergeneesmiddelen elkaar goed aanvullen en juist elkaar kunnen versterken bij de bevordering van de weerstand en het welzijn van het dier. In het gezamenlijke bedrijfsbehandelplan van veehouder en dierenarts zijn beide diergeneesmiddelen goed naast elkaar in te zetten. Naast de grote rol die het dierenwelzijn speelt, staat ook het verduurzamen van de veestapel hoog in het vaandel. Door onder andere nul dagen wachttijd voor melk en vlees wordt inkomstenderving beperkt. 

Onderzoek en ervaring toont aan dat de producten een alternatief kunnen zijn voor, of complementair aan, allopathische diergeneesmiddelen zoals antibiotica. Ook kunnen de producten een ondersteuning bieden om het immuunsysteem bij ziekte of onoverkomelijk antibioticagebruik in balans te houden, om zo een weerstandsdip te voorkomen.

 

www.vedias.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief