0 Vergelijken

Vergelijking van de behandeling van chronische mastitis met een antibioticum en Pyrogenium

Krömker V., Wente N., Zhang Y., Bolte J., Renner R., Schmenger A., Titze I., Wallis J., Mayer P., Klocke D.

Een in 2019 gepubliceerde studie door Krömker et al. toonde aan dat behandeling van milde vormen van klinische mastitis met Pyrogenium Compositum net zo effectief is als intramammaire antibioticabehandeling. In deze wetenschappelijke studie onderzocht Krömker hoe effectief milde en matige klinische mastitis kan worden behandeld zonder antibiotica. Zie voor het gehele onderzoek de publicatie in het ''Milk Science International'', neem contact op met het VETstyle-team via vetstyle@eurostyle.nl of download het achtergrondinformatie pakket op de productpagina van Pyrogenium Compositum

Korte samenvatting

In deze wetenschappelijke studie onderzocht Krömker hoe effectief milde en matige klinische mastitis kan worden behandeld zonder antibiotica. Voor dit doel werden koeien met niet-ernstige klinische uierontstekingen met een verleden van chronische mastitis ofwel subcutaan behandeld met Pyrogenium Compositum injectie of intramammair met een antibioticum.

De testgroep ontving 10 ml Pyrogenium Compositum inject s.c.tweemaal daags gedurende de eerste 3 dagen en daarna nogmaals eenmaal per dag gedurende nog eens 4 dagen. Dat komt overeen met 100 ml in 7 dagen. Pyrogenium heeft een wachttijd van 0 dagen voor vlees en melk.

Bij de antibiotica-groep gebeurde de toediening intramammair volgens etiket. Ubrolexin, Synulox en Cobactan LC werden voornamelijk gebruikt. De behandelingsduur was ongeveer 4,5 dagen, afhankelijk van het gebruikte antibioticum. De gemiddelde wachttijd was 5 dagen.

De studie liet geen statistisch significante verschillen tussen de twee groepen zien. De studie, die is uitgevoerd in overeenstemming met de huidige wetenschappelijke eisen, bewijst dat een behandeling met Pyrogenium Compositum injectie even effectief is als een standaard antibioticabehandeling bij milde en matige uierontsteking in de context van chronische mastitis. Pyrogenium Compositum injecteren kan dus een alternatief zijn voor antibioticabehandeling in dit soort gevallen van mastitis en bijdragen aan het verminderen van antibiotica.

Pyrogenium Compositum
Pyrogenium Compositum

Injectievloeistof voor rund, paard, varken, schaap, geit

  • 0 dagen wachttijd op melk en vlees
Lees meer
Lees meer
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief