0 Vergelijken

Effectiviteit Vet Violetspray op genezing Mortellaro

Kissels, W.P.M.L., Drint, M., Van Hierden, Y. en Lievaart, J.

In 2015 is in samenwerking met Nederlands KlauwgezondheidsCentrum onderzoek uitgevoerd naar de werking van VetVioletspray (voorheen Klausan) op Mortellaro. Zie voor het gehele onderzoek de publicatie in het ''Tijdschrift voor Diergeneeskunde'', neem contact op met het VETstyle-team via vetstyle@eurostyle.nl of download het achtergrondinformatie pakket op de productpagina van VetVioletspray

Korte samenvatting

Het Mortellaro onderzoek toont 73% huidherstel aan binnen tien dagen met het 4-Stappenplan van VetVioletspray. Doelstelling van het onderzoek was minimaal 60% huidherstel op dag tien van de behandeling. Dit is op dag zeven al ruimschoots gehaald met 64%.

4-Stappenplan
Het NKGC heeft op vijf melkveebedrijven in totaal 111 koeien behandeld met een M2 leasie (herkenbaar ontstekingsbeeld bij Mortellaro). Bij de behandeling is gebruik gemaakt van het 4-Stappenplan. Dit is een vast protocol opgesteld door het NKGC en werkt als volgt:

  • Stap 1: Maak de aangetaste huid droog en schoon.
  • Stap 2: Spray de aangetaste plek in met VetVioletspray en laat dit 20 seconden drogen. Spray de plek daarna nogmaals in.
  • Stap 3: Leg een gaasje over de aangetaste plek gelegd en tape de klauw in. Verwijder na drie dagen het verband.
  • Stap 4: Spray op dag drie, en desgewenst op dag zeven en tien, de aangetaste plek in met Vetvioletspray en laat dit 20 seconden drogen. Spray de plek daarna nogmaals in.
Vet Violetspray
Vet Violetspray

Ondersteunt natuurlijk huidherstel bij onthoornen

  • Uitstekende hechting
  • Beschermt tegen invloeden van buitenaf
Lees meer
Lees meer
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief